شماری از کاربران شبکه اجتماعی ایکس در روزهای اخیر با نشر ویدیویی، ادعا کردهاند که مأموران امر به معروف و نهی از منکر طالبان در کابل با هم درگیری فیزیکی داشتهاند. اما بررسیهای سنجه نشان میدهد که این ویدیو تازه نیست و مربوط افغانستان نمیشود.
در ویدیویی که کاربران ایکس منتشر کردهاند، دیده میشود که فردی در میان جمعی از مردان حاضر در مجلس در حال سخنرانی است و فرد دیگری صحبتهای او را قطع کرده و سپس به درگیری فیزیکی میپردازد.
یک کاربر ایکس ( + ) زیر نام «پیام آزادی» در تاریخ ۲۴ سپتامبر/۳ میزان با نشر این ویدیو، نوشته است که مأموران امر به معروف و نهی از منکر طالبان در کابل باهم درگیری فیزیکی کردهاند. این ویدیو بیش از ۵۰ هزار بار دیده و دهها بار اشتراکگذاری شده است.
یک روز پس از نشر این ویدیو از سوی «پیام آزادی»، شمار دیگری از کاربران ایکس نیز این ویدیو را تکثیر کرده و متن مشابهی را در توضیح آن نوشتهاند. از این میان، کاربری ( + ) به نام «خراسان انترنشنال» که بیش از دههزار دنبالکننده دارد، نیز این ویدیو را به درگیری مأموران امر به معروف طالبان در کابل ربط داده است.
سنجه این ویدیو را درستیسنجی کرده و دریافته است که مربوط درگیری مأموران امر به معروف طالبان در کابل نه، بلکه مربوط درگیری میان اعضای رهبری حزب جمعیت علمای اسلام پاکستان میشود.
طبق یافتههای سنجه، رسانه پاکستانی ( + ) «دنیا نیوز» این موضوع را در تاریخ ششم اکتوبر سال ۲۰۱۸ میلادی گزارش کرده است. در همان تاریخ، یک کاربر فیسبوک ( + ) به نام «چهارسده میدیا سنتر» نیز این ویدیو را منتشر کرده و در توضیح آن نوشته است که اعضای رهبری جمعیت علمای اسلام پاکستان در منطقه «مالاکند» آن کشور درگیر شدهاند. «مالاکند» در ایالات خیبرپختونخواه پاکستان موقعیت دارد.