عبدالله سرحدی، والی طالبان در بامیان اخیرا ادعا کرده است که در این ولایت هیچ گونه تبعیض قومی، لسانی و سمتی وجود ندارد. سرحدی همچنین گفته است که در زمان حکومت پیشین اقوام و مذاهب مختلف در سطح قریه و ولسوالی‌های بامیان دشمن یکدیگر بودند، اما با تسلط طالبان، تمامی اختلافات از بین رفته است. اما یافته‌های درستی‌سنجی سنجه نشان می‌دهد که این ادعاها نادرست است.

والی طالبان در بامیان در برنامه «صدای مردم» که به تاریخ ۲۳ سرطان از سوی تلویزیون طلوع‌نیوز (+) منتشر شده، گفته است: «در بامیان هیچ قسم تبعیض قومی، لسانی و سمتی وجود ندارد.» سرحدی همچنین گفته است که تمام مردم از اقوام و مذاهب مختلف در امنیت و آرامش «به‌حیث برادر» در کنار یکدیگر زندگی می‌کنند.

صحبت‌های عبدالله سرحدی، والی بامیان در برنامه «صدای مردم» تلویزیون طلوع.

والی طالبان در بامیان در ادامه‌ی صحبت‌هایش گفته است که در نظام جمهوری، مردم در بامیان اختلافات لسانی و سمتی داشتند و حتا در سطح قریه و ولسوالی و بین مذاهب دشمنی وجود داشت. به‌گفته‌ی سرحدی، در حال حاضر «هیچ نوع تبعیض وجود ندارد. در روزهای عید حتا اهل تشیع و اهل تسنن در یک عیدگاه و پشت یک امام نماز می‌خوانند». او در عین زمان گفته است که صدای مردم بامیان شنیده می‌شود و مشکلات حل شده است.

سنجه ادعاهای اخیر عبدالله سرحدی را درستی‌سنجی کرده و دریافته است که این ادعاها نادرست است. به طور نمونه، روزنامه اطلاعات روز در ۱۷ ثور امسال روایت زندگی دادستان اسماعیلی هزاره‌تبار در حاکمیت طالبان را منتشر کرده است که نشان می‌دهد او به دلیل وابستگی مذهبی‌اش از کار محروم شده است. امام‌علی پیمود که قبل از تسلط طالبان، آمر دادستانی ولسوالی شیبر بامیان بود، در این گزارش گفته است که به‌خاطر وابستگی‌اش به مذهب شیعه‌ی اسماعیلیه (+)، طالبان او را «غیرمسلمان» خوانده و از کار در ادارات و مؤسسات محروم کرده‌اند.

همین طور، یافته‌های سنجه نشان می‌دهد که ریاست معارف طالبان در بامیان در ماه جوزای امسال به مکاتب این ولایت دستور داد که کتاب‌های دینی فقه جعفری (+) را از مکاتب جمع‌آوری کنند. روزنامه اطلاعات روز در ۱۷ جوزا به نقل از منابع خود این موضوع را رسانه‌ای کرده است. طالبان در ماه جوزای ۱۴۰۱ خورشیدی، تدریس فقه جعفری در دانشکده‌ی شرعیات دانشگاه بامیان را نیز لغو کرده بودند.