ذبیح‌الله مجاهد، سخن‌گوی طالبان در روز اول عید فطر (چهارشنبه، ۲۲ حمل) با نشر تصویری در ایکس نوشت که نماز عید فطر با اشتراک «هزاران» نفر به امامت هبت‌الله آخوندزاده، رهبر این گروه در مسجد «عیدگاه» شهر قندهار برگزار شده است. اما یافته‌های درستی‌سنجی سنجه نشان می‌دهد که تصویر استفاده شده توسط سخن‌گوی طالبان نه تنها تازه نیست، بلکه مربوط به زمان پیش از به قدرت رسیدن دوباره‌ی گروه طالبان بر افغانستان است.

به دنبال نشر این تصویر توسط ذبیح‌الله مجاهد، شماری از رسانه‌ها، از جمله «بی‌سی‌سی دری»، «طلوع‌نیوز» و «افغانستان اینترنشنال» نیز آن را در خبرهای خود در مورد نماز عید در قندهار استفاده کرده‌اند.

اما درستی‌سنجی سنجه نشان می‌دهد که این تصویر مربوط به سال ۲۰۱۸ است و از آن زمان تا اکنون چندین بار و به مقاصد مختلف استفاده شده است. سنجه دریافته است که این تصویر برای بار نخست در ۲۴ جدی سال ۱۳۹۶ خورشیدی مطابق با ۱۴ جنوری سال ۲۰۱۸ میلادی زیرنام نماز طلب باران در مسجد عیدگاه ولایت قندهار منتشر شده است. در آن زمان وب‌سایت پشتوزبان «نن تکی اسیا» گفته است که نماز طلب باران با حضور «ده هزار نفر از شهر و ولسوالی‌های قندهار» برگزار شده است.

پس از آن چندین بار این تصویر به‌گونه‌ی تکراری از سوی رسانه‌ها نشر شده است. به‌عنوان نمونه، تلویزیون‌های خصوصی «تمدن» و «آریانا نیوز»، خبرگزاری «پیک‌آفتاب» و مرکز رسانه‌های طالبان در ولایت قندهار، از آن به‌عنوان تصویر نماز طلب باران در اول ماه دلو سال ۱۴۰۲ خورشیدی مطابق ۲۴ جنوری سال جاری میلادی استفاده کرده‌اند. در آن زمان چندین کاربر (لینک ۱، لینک ۲) شبکه‌ی اجتماعی ایکس نیز از این عکس به‌عنوان تصویر نماز طلب باران استفاده کرده‌اند.

پیشتر از آن یک صفحه‌ی عربی‌زبان در ایکس به اسم «الامارت اسلامیه»، این عکس را به‌عنوان تصویر نماز عید فطر به امامت هبت‌‌الله آخوندزاده در ۱۱ ثور سال ۱۴۰۱ خورشیدی مطابق اول می سال ۲۰۲۲ میلادی نشر کرده است.