سنجه تصاویر منتشرشده از یک دختر در کنار پلنگ برفی را که در روزهای اخیر در شبکه‌های اجتماعی وایرال شده، بررسی کرده است. یافته‌های سنجه نشان می‌دهد که این تصاویر واقعی نیست و توسط هوش مصنوعی ساخته شده است.

در روزهای اخیر تصاویری از یک دختر در کنار پلنگ برفی در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است که توجه کاربران را به خود جلب کرده است. برخی از کاربران این دختر را اهل پامیر بدخشان و شماری دیگر آن را از دامنه‌های کوه بابا معرفی کرده‌اند.

کاربران شبکه‌های اجتماعی نوشته‌اند که این دختر پلنگی را که فکر می‌کرد چوچه گربه است، بزرگ کرده است و اکنون این پلنگ به کوه‌ها برگشته و هر از گاهی به این دختر سر می‌زند.

همین طور، ده‌ها کاربر دیگر شبکه‌های اجتماعی فیسبوک، ایکس، اینستاگرام و تیک‌تاک، این تصاویر را نشر و بازنشر کرده‌اند که سبب شده است هزاران نفر آن‌را ببینند.

اما بررسی‌های سنجه نشان می‌دهد که این تصویر واقعی نیست، بلکه توسط هوش مصنوعی ساخته شده است.

سنجه چهار تصویر پلنگ برفی در کنار دختر را که در شبکه‌های اجتماعی وایرال شده، بررسی کرده و دریافته است که در کنار این‌که حال و هوای این تصاویر مصنوعی به نظر می‌رسد، عیب و نقص‌هایی نیز در این تصاویر وجود دارند که احتمال واقعی بودن آن‌ها را زیر سئوال می‌برند. مقایسه‌ی تصاویر زیر قسمت‌هایی را نشان می‌دهد که در آن نواقص تصاویر دیده می‌شود. این مقایسه مشخص می‌کند که تصاویر توسط هوش مصنوعی طراحی و ساخته شده است.

همچنین، سنجه با جستجوی معکوس عکس، دریافته است کاربرانی که برای اولین بار یا حداقل در اولین موارد، این عکس‌ها را به تاریخ چهارم اپریل در اینستاگرام و فیسبوک منتشر کرده‌، در توضیح آن نوشته‌اند که توسط هوش مصنوعی ساخته شده است.

«گل مینا از پاکستان»

از سوی هم، «اندیا تودی» در تاریخ چهارم اپریل یکی از تصاویر وایرال شده را بررسی کرده و دریافته است که این تصویر توسط هوش مصنوعی ساخته شده است. کاربران شبکه‌های اجتماعی این دختر را «گل مینا»، باشنده‌ی منطقه‌ی «گلگیت بالتستان» پاکستان معرفی کرده بودند.

راستی‌سنجی اندیاتودی در مورد عکس منتشر شده

«اندیپندنت اردو» نیز همین تصویر را درستی‌سنجی کرده و در توضیح آن در اینستاگرام نوشته است که فردی به نام «ببرک خان» آن‌را با کمک هوش مصنوعی ساخته است.